Рубрики
События

З’їж, якщо зможеш: найекзотичніші страви київських закладів

У столиці кожен місяць відкривається безліч закладів, які пропонують киянам страви різних видів кухні. Людей вже не здивуєш поживними хінкалі, пастою з морепродуктами або солодкими ролами.

Vgorode вирішив довідатися, де в Києві можна спробувати екзотичні страви і як вони виглядають.


Смажені личинки зофобаса


В одному з китайських закладів столиці відвідувачам пропонують скуштувати смажені личинки зофобаса. Їх подають в кунжуті і з гострим соусом.

Зофобасом називають чорного жука, чиї личинки зазвичай використовують для корму домашньої птиці. Родом ця комаха з Центральної Америки і північних регіонів Південної Америки

На смак цей «делікатес» як звичайні сухарики. Але, за словами дієтологів, у смажених личинках зофобаса багато користі з-за великої кількості білка.

Де спробувати: «Китайський привіт», 60 гривень.


Бичачі хвости


Бичачі хвости — одне з знаменитих іспанських страв. Для правильного приготування їх необхідно повільно протушкувати на вогні.

За словами кухарів, бичачі хвости мають унікальну текстуру і насичений смак.

Згідно з розповідями, багато років тому трофейні бичачі хвости готували для пікадорів — вершників зі списами, які дражнили биків на початку кориди.

Де спробувати: «Mur Mur», фірмовий бургер з бичачими хвостами,195 гривень.


Смажені цвіркуни


Коники — традиційне блюдо країн, де активно їдять комах. На Близькому Сході їх варять у солоній воді, а потім сушать на сонці, в Китаї їх нанизують на шпажки, як шашлички. В Уганді коників додають в супи, а в Мексиці з коників готують гуакамоле — пюре з авокадо і спецій.

В одному з київських закладів, їх просто подають гарячими. Деякі кажуть, що цвіркуни нагадують за смаком насіння, інші сміливо вживають їх до пива. У будь-якому випадку, не спробуєш — не дізнаєшся.

Де спробувати: «Китайський привіт», 60 гривень.


Бичачі яйця


Любителям чогось незвичайного і при цьому смачного точно сподобається ця позиція в меню. Бичачі яйця м’які та ніжні на смак, а ще дуже корисні з-за великої кількості білка. Готувати їх коштувати дуже обережно, інакше страва може стати жорстким.

Також в Києві можна спробувати не тільки бичачі яйця, але і баранячі. Їх зазвичай тушкують з овочами і великою кількістю приправ.

Де спробувати: «Глечик», баранячі яйця, смажені з овочами, 178 грн.


Медуза


Так-так, ви не помилилися, медуз дійсно можна їсти.

У світі існує лише декілька видів їстівних медуз, які мало де готують. Але спробувати такий делікатес кияни можуть в кількох закладах.

Особливо смачними вважаються мариновані медузи, яких подають з кунжутом і соєвим соусом.

Де спробувати: «BAO», салат з медузою (539 гривень).

Повідомляє Вгороде